What’s in a name….

What’s in a name?
In bijna iedere training komen er vragen en discussies over de juiste benaming van artikelen die er in de showroom te zien zijn.
Zo wordt er vaak gesproken over stortdouches terwijl er een regendouche bedoeld wordt. Handdoekradiator, designradiator of toch decorradiator? Badkamermeubelen zijn toch altijd vochtbestendig, daarom heten ze toch “badkamer…..” en een badkamerventilator die vochtige lucht afzuigt is toch ook ventileren!?
Er is vaak niet zoiets als De Waarheid. Wat wel belangrijk is voor de starters die ik in de starterstrainingen mag ontvangen is dat ze duidelijk zijn. Duidelijk naar de soms overrompelde consument die tientallen websites heeft doorgepluisd en verward is door alle termen en uitdrukkingen. Want hoe vaak koop je nou een nieuwe badkamer?
Als sanitairadviseur, -verkoper, receptie- of baliemedewerker, of telefonische hulpdienst sta je aan het front. Voor eindgebruikers ben je hét aanspreekpunt, dé specialist. En daar begint het. Welke terminologie je ook gebruikt, het is ongelofelijk belangrijk dat je helder, begrijpelijk en duidelijk bent. Hoe helderder je verhaal is, hoe meer vertrouwen je krijgt van je klant. Schermen met vaktermen voegt weinig toe, Jip-en-Janneketaal des te meer.
En discussiëren mag uiteraard, al is “ja maar….” nooit een argument. Net zo min als “Dat doen wij altijd zo”.
Cursisten maken in 2 dagen een eerste duidelijke stap om aan de frontlinie te opereren. Om een eindgebruiker goed en helder te informeren. Niet zonder discussies, maar wel met voldoende zo objectief mogelijke bagage om zaken te onderbouwen.
Aan de slag en veel succes!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *