1- of 2-daagse Starterscursus
Productkennis van sanitaire materialen. Daar gaat deze training over. In de 2-daagse cursus worden 8 modules behandeld met alle belangrijke kennis die nodig is voor een goede start in het sanitairvak. Productkennis zonder merkvoorkeuren, wél ondersteund door grote fabrikanten. Geïnitieerd door de sanitaire groothandel.
De training wordt verdeeld over 2 werkdagen en wordt ruim van te voren gepland. Er wordt gebruik gemaakt van Powerpoint-presentaties. De planning is te vinden op deze website en inschrijven is bijzonder makkelijk. Er zijn minimaal 4 inschrijvingen per cursus nodig om deze doorgang te laten vinden. In-company, bij Galvano Groothandel BV in Eindhoven of via Technische Unie.
Voor iedere cursist is er een map beschikbaar met de gedrukte versie van de powerpoint-presentatie, een handig naslagwerkje met tips en een certificaat van deelname.
De cursus en trainingen van Sanitairstarter zijn opgebouwd uit modules. Iedere module is een op zich staand hoofdstuk. In totaal zijn er 8 modules die aangeboden kunnen worden:
1. Toiletten – douche wc’s
In module 1 wordt ingegaan op staande toiletvormen, aansluitmogelijkheden, termen als vlakspoel, diepspoel, AO, PK, SV en worden de kenmerken van wandclosets besproken. Er wordt uitgebreid ingegaan op de verschillen in inbouwsystemen en de samenstelling van wandclosets. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan douche-wc’s. De vraag naar deze toiletten is de laatste tijd flink toegenomen, daarom verdient deze luxe toiletvorm extra aandacht.
2. Wastafels, fonteinen en meubels
In module 2 laat ik je kennismaken met de verschillende materialen van wastafels en waskommen en hun eigenschappen. We kijken naar de samenstelling van wastafels en fonteinen en bespreken de kenmerken van wastafelmeubels, het onderhoud ervan en waar je op kunt letten bij de verschillende meubelmaterialen.
3. Baden, douches, douchedeuren
Module 3 gaat in op vormen, materialen en hun eigenschappen. Alle voordelen van de verschillende materialen van zowel baden als douchebakken passeren de revue. Methodes voor plaatsing en de (on)mogelijkheden worden belicht. Uiteraard komen ook de populaire douchegoten aan bod. Een geheel apart hoofdstuk is ingeruimd voor douchedeuren. We bekijken materialen en vooral maten en stelmogelijkheden van de meest voorkomende modellen zoals nisdeuren en inloopdouches.
4. Kranen
In module 4 vertel ik alles over kranen, waarbij inbouwmogelijkheden uitgebreid besproken worden. De techniek van thermostaatkranen wordt uitgelegd en onder meer termen als cooltouch, hartmaten, stop-omstel en S-koppelingen worden belicht. Ook showersets en waterverbruik met daaraan verbonden consequenties worden helder verwoord.
5. Verwarming
Module 5 gaat in op (design)radiatoren en vloerverwarming. Ik reik vuistregels aan voor een snelle capaciteitsberekening en vertel je alles wat nodig is over Delta T50 en T30. Ook kijken we naar de verschillende aansluitmogelijkheden van radiatoren. Nieuwe warmtebronnen als warmtepompen en hybride ketels worden kort besproken, evenals infrarood verwarming.
6. Tegels
Module 6 omvat bijna alles over tegels. We bekijken de productieprocessen van wandtegels en vloertegels, het verschil tussen rode scherf, witte scherf en porcellanato, de verwerkingsmethodes en eigenschappen. We belichten termen als kalibreren, rectificeren, R-waarde, slipklasse en nog veel meer. Deze module is samen met module 3 en 4 het meest uitgediept.
7. Bidets en urinoirs
Module 7 is specifiek bedoeld voor de vragen die er liggen op het gebied van bidets en urinoirs. We kijken naar de samenstelling van het “huisurinoir” en de publieke variant. Daarnaast vertel ik je graag meer over staande- en wandbidets, hun samenstelling en de ruimte-eisen voor correcte plaatsing.
8. Badkamer en elektriciteit
Module 8 is vooral bedoeld voor mensen die zich bezig houden met inrichten en ontwerpen van sanitaire ruimtes. Volgens de richtlijnen van NEN1010 kijken we naar de badkamer als veilige ruimte waar water en elektriciteit samen komen. Voor iedereen die goed beslagen ten ijs wil komen bij het uitbrengen van advies en bij het samenstellen van de complete badkamer. Termen als IP-klasse worden nader toegelicht.
Doelgroep
Iedere persoon die in het dagelijks werk te maken heeft of krijgt met sanitaire artikelen en weinig tot geen ervaring heeft op dit vakgebied. Of je nu werkzaam bent binnen verkoop, offerteverwerking, advieswerk, receptie, (interieur)ontwerp, baliewerk, backoffice of magazijn: alle starters zijn welkom.
Ook herintreders of personen met (lange) ervaring in de keukenbranche die een switch of aanvulling in sanitair zoeken zijn meer dan welkom.
Sanitair is een vak en een vak moet je leren !
Hieronder vind je alle geplande Basistrainingen. Hierop kun je je inschrijven en ga je deelnemen op één van de aangegeven data. Het is ook mogelijk dat we een in-company training komen geven bij jullie organisatie. Dit is vooral praktisch en voordelig bij meer dan 3 deelnemers van hetzelfde bedrijf. Informeer naar de mogelijkheden via onze contact pagina.